[Uke 46] Domeneverdenen i uka som gikk

President Obama ber den føderale telekommyndigheten (FCC) om å håndtere Internett som en tjeneste på linje med vann og elektrisitet (utility).   –Vil sikre nettnøytralitet gjennom å hindre ISPene i å ta mer betalt av enkelte innholdsleverandører som vil ha forkjørsrett for sitt innhold. Digi.no har en norsk versjon, med interessante innspill i kommentarfeltet.

Føderal domstol i USA slår fast at nasjonale toppnivådomener (ccTLD) ikke er eiendom som kan tas beslag i. –Det er ICANN (og resten av domenebransjen) veldig fornøyde med.

…men er ccTLDer rent generelt eiendom? –Nigel Roberts fra .gg blogger.

DomainPulse har også en artikkel om denne dommen.

Vi trenger mer åpenhet og samarbeid for å forsvare oss mot dataangrep –sier sikkerhetsdirektør i Evry, Tore Larsen Orderløkken.

Samferdselsministeren er lunken til bruk av ccTLDer som sikre soner på Internett. –Svar på spørsmål fra Vegard Solhjell (SV).

Har politimyndighetene i USA og EU greid å knekke TOR-systemet? –400 nettsteder som stort sett kun var tilgjengelige via TOR-nettet er stengt, serverne beslaglagt. Aftenposten skriver også om saken.

Senter for IKT i utdanningen lanserer veiledninger for bruk av dataspill i skolene! –Og det er ikke bare for morgendagens teknologer.

SWICH (.ch) går over til en ren registry-registrarmodell 1.1.2015. –Dette kommer som følge av nye føderale regler for domenenavn i Sveits.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s